Selasa, 20 September 2016

definiëren Antioxidant


De antioxidant trmino wordt gegeven aan een groep van moleculen die kunnen vertragen of voorkomen effect van zuurstof andere die oxidatie wordt genoemd die de overdracht van elektronen van het ene omvat stof zijn andere uit een oxiderende stof die de afgifte loopt van radicalen die celdood veroorzaakt . Sommige

antioxidanten bevatten beta-caroteen, de lutena , lycopeen, selenium, vitamine A , vitamine C en vitamine E. Natuurlijke bronnen van deze stoffen zijn meestal voedingsmiddelen zoals knoflook, rijst, broccoli, bloemkool, fruit zoals appels, peren, bessen zoals walnoten, hazelnoten, onder anderen ms. helpen om cellen meer tijd wonen vrije radicalen te voorkomen dat de normale oxidatie reactie optreedt acte, zodat die zich oxideren in het proces.

La oxidatie van natuurlijke proces van het leven van elke zijn en kan gunstig of schadelijk zijn voor de cellen, kan het gebrek aan anti-oxidanten in het lichaam veroorzaken oxidatieve stress die een cellulaire aandoening waarbij deze verliezen mogelijkheid om snel ontgiften van het reactief intermediair of herstellen van de schade als gevolg van de oxidatie. Sommige ziekten gerelateerd aan oxidatieve stress zijn ziekte van Parkinson of Alzheimer desconocindose of het een oorzaak of een gevolg van deze.

Het gebruik van antioxidanten is een onderwerp veel bestudeerd wereldwijd wordt toegeschreven aan de vertraging van veroudering, kanker voorkomen van schade cardacos.

Industrieel, zijn sommige anti-oxidanten gebruikt in de brandstof
obtencin van het spelen van een stabiliserende rol, omdat het voorkomt oxidatie of polymerisatie .



.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar