Kamis, 08 Juni 2017

Definitie van naam


De liefde is een herbcea en eetbare planten, dat maakt het geslacht Dioscorea , de familie van de Discoreceas (Dioscoraceae) , origineel en gemeenschappelijke van tropische en subtropische gebieden over de hele wereld.

Het genre Dioscorea is zeer breed, soorten die opvallen zijn de Dioscorea alata (van groot houden of houdt van water), van oorsprong uit Zuid-Azië , Dioscorea cayenensis (hou geel) en Dioscorea rotundata (hou wit) in West-Afrika en Dioscorea trfida (mapuey) inheems in tropisch Amerika.

De liefde behoort tot de klasse plant groeit eetbaar materiaal is opgeslagen in de root, Corma of ondergrondse knol, is sta klasse zo bekend als wortels en knollen . De liefde is een knol die op grote schaal wordt gebruikt voor het voeden, is groot belang in de dagelijkse voeding van vele volkeren van de wereld.

sta plant wordt gekenmerkt door , mercurial, groen en dun stengels 3-4 m lang en vierhoekige en gevleugelde grote bladeren en acorazonadas , kleine bloemen van witte kleur , groengeel of groene in oksel spikes of clusters en Raz groot en tuberculeuze. Afhankelijk van het ras, kan s of vlees is wit, geel of roze prpura , en de huid van wit tot donkere chocolade . Uw textuur kan variëren zacht en hmeda aan Spera, droog en melig.

ste Raz en knol gewas moet worden gezaaid in lage regio precipitacin voorwaarden tussen 1.200 mm en 1.300 mm per jaar en verspreid over het hele jaar. temperaturen tussen 18 C en 34 C nodig zijn, en wat zijn grond moet vruchtbaar, diep, los, zonder stenen en met een goede waterafvoer.

Oogsten wordt gedaan om 7- 9 maanden van het planten , het loof begint te drogen, de knol is volwassen bij de presentatie van haar caracterstico kleur (afhankelijk van het ras dat is l). Het is belangrijk te lange blootstelling aan de zon knollen voorkomen, aangezien deze verslechteren.

De liefde is een voedsel rijk aan koolhydraten, eiwitten en een aanzienlijke hoeveelheid vitamine C en vitamine B1. levert nagenoeg alle moet mangaan en fosfor in volwassenen en in mindere mate ook koper en magnesium. wordt meestal gegeten gekookt, gegrild of pur.

Naast het wijdverbreide voedselgebruik worden toegeschreven medicinale waarden als anti-inflammatoire en anti-espasmdico en anderen hun middelzware alkaloïden en steroïden.



.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar