Minggu, 21 Mei 2017
Definitie van Maceración
Werkwijze maceratie is niets meer dan een proces van extractie tussen materialen van verschillende fysieke toestanden van vaste stof-vloeistof, waarin de chemische verbindingen plaats in de materie slido , omdat deze hebben oplosbaarheid ; Het gebruik van een vloeistof aan de winning mogelijk te maken. Gemiddelde vloeistof (of het extractiemiddel) gewoonlijk in de meeste gevallen water, maar kan worden gebruikt andere vloeistoffen zoals oliën, alcoholen, azijn, sap of waarbij zij een voorafgaande conditionering, bestaande in een gemengd met andere ingrediënten of aggregaten voor het verhogen van het effect van de extractie van de vloeistof. Via deze methode kan worden verkregen extract of extract met een andere verbinding die wordt kleiner waardoor de zuiverheid van het product om extra scheidingsmethoden ondergaan. Segn de temperatuur te gebruiken kan de werkwijze van maceratie worden ingedeeld in twee soorten: maceratie in koude, die bestaat uit het onderdompelen van de vaste stof in het vloeibare middel in contact gelaten men het mengsel enkele minuten om de vloeistof maken actu, de vloeistof kan variëren olijfolie kan meer dan al worden gebruikt op het gebied van de gastronomie en maakt de winning van smaak en geur gemacereerde object; Daarom wordt veel gebruikt bij het opstellen van salades of schotels fros dit worden uitgevoerd ofwel bij lage temperaturen of bij kamertemperatuur een grote hoeveelheid tijd die het kost. Bovendien kunt u de praktijk maceratie warmte , de volgende stappen dezelfde als in het maceraat koud, alleen met het verschil dat de wachttijd vermindert omdat de warmte neigt deze reacties versnellen extractie, wat kan leiden tot het mogelijk nadeel calcinacin van de verbindingen in reactie als ze proberen te structuren termolbiles. In gastronoma zeer gemakkelijk de verwarring tussen twee termen die maceratie en marinacin , veel mensen de neiging om ze te gebruiken als sinnimos termen echter gebruiken zo op deze wijze is errneo mocht zijn twee processen die moeten differentiële functies. De maceratie is de sumersin voedsel, zowel verschillende noten, kruiden, of rauw voedsel in het water of een andere vloeistof, aangezien, alcohol, olie, wijn, onder andere met het oog op het behoud van voedsel en het impregneren van de vloeistof te bereiken ; Bovendien is de marginalisering gaat het weken in zeer aromatische levensmiddelen vloeistoffen, om de smaak van het eten te verwerven verschillende kruiden . .
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar