Selasa, 11 Juli 2017
Definitie van Preservation Eten
Het behoud van het voedsel is een reeks procedures en middelen voor te bereiden en het pakket levensmiddelen, om tijd te besparen en verbruiken veel na . Stoffen die vrij snel worden gewijzigd voedsel. Deze verandering wordt veroorzaakt door microben die gebruikt voor de ontwikkeling hese nutriënten, waardoor de afbraak . De verandering van voedsel is ook door de werking enzymen, chemische verbindingen die de snelheid van de reacties versnellen. Het belangrijkste doel van het conserveren van voedsel is voorkomen of vertragen de dao veroorzaakt door microben, en daarmee de schadelijk effect heeft op voedsel. Het is daarom noodzakelijk om de juiste behandeling toe te passen; food onderworpen aan deze behandeling worden genoemd ingeblikt voedsel . bevriezing : A vervolg de technieken van het behoud meest gebruikte vandaag gepresenteerde omvat het onderwerpen van voedsel bij temperaturen tussen 0 ° C en -4C, om hen het vuur op te heffen; Deze methode kan tijdelijk stoppen van de groei van micro-organismen en verlaagt de snelheid waarmee enzymen gebeurde in dit geval. koeling: wordt gekenmerkt bewaren bij een temperatuur van 5 C of lager; Het wordt gebruikt om voedsel vers te houden, en bewaar ze een tijdje. Drogen of uitdroging : kan natuurlijk of kunstmatig zijn. Bij deze methode worden de micro-organismen niet ontwikkeld of enzymen oefenen hun werking op droge voedingsmiddelen. Natuurlijke drogen in de zon intervenieert, kan worden gebruikt in fruit (rozijnen), granen, peulvruchten. Vandaag kunt u droog door ovens, tunnels of droogtrommels. Salazn en gerookte : om zout toe te voegen aan voedsel, ste geeft haar water, en bacteriële en enzymatische activiteit vertraagt. Wanneer voedsel wordt blootgesteld aan houtrook (beuk, encuna, berken), een reeks van chemische stoffen ontstaan met grote kracht desinfectiemiddel en bovendien geven een aroma en smaak typische gerechten. Canned : is om het voedsel en de verpakking te steriliseren. De containers kunnen glas, estao, aluminium en karton zijn. Voedsel, voordat deze verpakt koken en schoonmaken van verschillende baktemperaturen en tijden worden gebruikt naargelang vlees, vis of fruit. Pekelen: gebruikt kool, komkommer, bloemkool, bonen, olijven, etc. Eetbare gezouten en dan houd ze in azijn, met of zonder species. Deze techniek omvat het uitharden omvat gerookt, de salazn en marinade gepekeld of azijn, de eerste twee worden gebruikt in rood vlees. concentraat suiker: is suiker toevoegen preparaten y/o fruitgewassen, hoge concentraties voorkomen van de verspreiding van micro-organismen behalve sommige schimmels, de groei van hese zuurstof verpakking langzaam wordt verwijderd door het oppervlak met paraffine of verzegelde containers te legen. chemische additieven: zijn niet opzettelijk aadidas voedingsstoffen aan voedsel in kleine hoeveelheden, om het uiterlijk, smaak, consistentie of de eigenschappen van Conserva verbeteren. De meest voor conservering zijn natriumbenzoaat, Actico zuur, natriumcitraat, sulfide en natriumnitriet. Andere moderne methoden: sommige straling, zoals X-stralen, ultraviolet licht, enz.. Zijn vormen van energie die van invloed zijn op de levende materie, en ernstige gevolgen hebben, waardoor het voedsel vrij van micro-organismen, en voor lange periodes preservndose. .
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar